Pogosta vprašanja

Zato, ker je to najbolj prvinski  način shranjevanja sadja, kjerkoli že si. S Helicopter food smo zate pripravili pest sadnega prigrizka, brez dodatkov. Za sadje je vedno pravi čas.

Liofilizacija je ocenjena za najboljšo možno metodo konzerviranja hrane. Hrane ne skrči, ne naredi je žilave in trde. Prav tako pa ohrani, barvo, okus in obliko.

Da, ohrani najmanj 98% vseh hranilnih snovi.

Sadje vsebuje zgolj svoje lastne naravne sladkorje. S praktičnimi paketki – »pest sadja na dan« smo želeli spodbuditi vse, ki jim »pade sladkor«, da raje posežejo po sadju, kot po sladicah, v katerih je preveč dodanega sladkorja in nasičenih maščob.

Popolno za športne aktivnosti, kampiranja, potovanja, službo… kadar nisi prepričan, da boš imel vse na razpolago. Prav tako ne rabimo skrbet, da bo sadje gnilo in propadlo. Zanj ne potrebujemo hladilnika ali zmrzovalce skrinje.

Uživa se ga na popolnoma identičen način, kot sveže sadje. Lahko ga uživaš kar takoj iz paketka, dodaš k mueslijem, jutranjim kašicam, smoothie-m, če ga potopiš v vodo se vrne v prvotno obliko, na torte, dodaš ga lahko k čokoladi, solatam… Bodi kreativen. S helikopterji je lažje.

Izbrali smo embalažo, katero je mogoče reciklirati in je okolju prijazna. Prav tako, pa ne prepušča zraka, kar je ključno za ohranjanje hrustljavosti sadja in preprečuje vdor kakršnihkoli drugih snovi iz okolja.

Oredotočili smo se na to, da ti ponudimo pest sadja. Da vse poješ in da se čim manj hrane zavrže. 6 g je približno enako kot 60 g svežega sadja. Sadje je v večini sestavljeno iz vode, katero pa smo odstranili s procesom liofilizacije. Manj je več. Prav tako je lažje za prenašanje.

Ne vsebuje glutena in ne laktoze.